HENK UDDING                                            update: 10-01-07    


ZZF RALLY      (najaar 2006)
Vanmiddag na een stilstand van ander halve maand even de Ro wakker geschut.
Nadat de benzine in de carburateur was aangekomen starten en lopen.
Dat geeft je wel weer een kick.
We moesten even naar een kennis om de reclamestickers voor de auto uit te laten meten.
In het clubblad stond een uitnodiging voor de ZZF-rally  op 2 september.
Paula vond dit wel leuk, we starten op Zestienhoven en eindigen op paleis het LOO waar het classic car concours dan in volle gang is. Lees verder en bekijk de foto's

Eindelijk weer een berichtje vanuit het hoge noorden

De hoofdremcilinder van de blauwe Ro is vervangen dus we kunnen weer rijden. Op vakantie zijn we naar de Bodensee geweest. Dit was een mooie gelegenheid om opzoek te gaan naar het huis van Felix Wankel. Het was wel even zoeken maar na een paar keer vragen wist een werknemer van de Zwitserse rijkswaterstaat ons op het goede spoor te brengen.

Aangekomen bij het huis viel meteen een blauwe RX7 op, die in het hoge gras stond weg te rotten. Helaas was het hek dicht. We hebben een paar foto's gemaakt van de postbus, welke was voorzien van een tweetal Wankel stickers, de bruine Ro op de boomstam en de blauwe Mazda. De foto's heb ik bijgevoegd.

 
Ik zal binnenkort ook een paar foto's maken van het boordgereedschap van de Ro. In jouw artikel over het interieur en de detail opnames miste ik een foto van het gereedschapsetje met stofdoek. Zelf ben ik in het bezit van twee van die setjes kompleet met stofdoek. Nee ik heb dit setje niet in een riverblauwe Ro gevonden maar van een kennis gekregen die het ook weer gekregen had.

 

Jan (webmaster) wijst Henk er op dat in  Motor Klassiek een artikel is opgenomen over de huidige eigenaar van het pand.

Het blad Motor Klassiek is reeds in mijn bezit. Het komische is dat ik het blad twee dagen na het bezoek kocht in een kiosk in Radolfzell. Het huis is niet zo moeilijk te vinden. Je moet de oude hoofdweg hebben (nummer 13). Deze loopt langs de zuidoever van de Bodensee.

Als je vanuit Konstanz, via de zuidkant, richting Bregenz gaat rijd je op een gegeven moment door Rorschach. Na een kleine afslag richting Rorschacherberg krijg meteen een viaduct en vervolgens een grote textiel fabriek aan de linkerkant. Na de fabriek is meteen het huis van onzer Felix. Je ziet de Blauwe Mazda in het gras staan.

Van het huis is weinig te zien. Via de textielfabriek zie je ook niet veel. Het is raadzaam een opblaasbootje mee te nemen. Het huis ligt dus aan de oever van de Bodensee en niet op de berg zoals ik dacht. Bijgevoegd de foto van het huis zover ik het kon zien. Weinig dus maar als je goed snuift ruik je Felix nog of waren het de zwammen in de struiken


BORGWARD & Ro 80--+-vreemde foto

De laatste tijden erg druk gehad. Het lijkt of heel Nederland en BelgiŽ het aan de gewrichten heeft. Daarbij ook nog een perfecte planning van congressen en NSU-bijeenkomsten.

Maar ja we gaan er dit jaar weer helemaal voor, hoop ik. Hierbij moet ik altijd even denken aan mijn sahara beige 2002 van 1972 die voor ons huis in Den Helder een meter korter werd gereden.

Op de site even rond gekeken interessant slacht werk bij Rob en de Bossen. De malachiet Ro had ik reeds bekeken bij de Tijgerman. Vorige week ben ik nog even bij Rienko Wietsma geweest hij had net een Ro gekocht van de eerste eigenaar. Een Duitse oude baas van 91 jaar. Bij toeval een tibetorange Ro. 

 Bijgaand nog enkele foto's van der blauwe Ro.

Bij een foto wordt er druk gehandeld over een interessante deal. Een ruil Ro 80 tegen een Borgward P100. Op afstand staat mijn broer Jan Udding; Borgward Isabella rijder sinds september 2001 de onderhandelingen gade te slaan.

29-04-03: Kijk ik even op de zoek machine van Google staan daar een giga aantal sites op. Op een van de sites stond ook deze foto. Volgens mij moet dit een Ro 80 zijn van het type 1974 (zie het boek Korp blz 163). Laat me even jouw oordeel weten mocht het zo zijn dan is het een leuke foto voor de site of heb ik deze foto over het hoofd gezien op jouw site.

De foto moet je wel goed bekijken, die dubbele koplampen kunnen we ook bij GJ bakker bekijken, maar de richtingaanwijzers in de bumper zijn juist het unieke van de auto. In het het Dieter Korp boek staat ook een tekeningetje van een geplande modelwijziging in 1974. Die ging dus niet door, maar ik denk dat dit dus een prototype is van het zgn. 74-er model.

 

Groeten Henk

Let op de speciale koplampen, die komen ook voor in Engeland en Amerika, hoe het daar met de richtingaanwijzer zit zoeken we nog op.

Groeten aan allen, Henk