ZIJTAART RONDRIT       Zondag 13 oktober 2002                   update: 13-07-2004

Op de eerste 2 foto's zien we drie nogal lomp geparkeerde Ro's voor het ouderlijk woonhuis van Jeroen Rijkers staan. De webmaster was uitgenodigd door Jeroen om deel te nemen aan een rondritje door het Brabantse land in gezelschap van een flink aantal Volkswagens. Het was eigenlijk een clubdag van de 'luchtgekoeldevolkswagenclubnederland', de LVWCN. Eef sluiter en echtgenote/vriendin waren ook van de partij- juist ja, die derde zilvergrijze Ro.  Na de koffie -zo als in Brabant gebruikelijk- zijn we op pad gegaan. Eerst naar het startpunt bij een lokale garage in Beek en Donk gereden. De eigenaar Harrie Huybers bleek in het bezit van -en onbekend voor de webmaster en velen van ons -  maar liefst 3 Ro's. De mooiste, die blauwe stond te pronken in de werkplaats. Een oranje exemplaar stond gewoon buiten voor de zaak. Een stille liefhebber dus.
        

Na alweer een paar bakjes koffie en een enkel goed gesprek werd het startsein gegeven voor een niets ontziende optocht van pruttelende en rokende voertuigen. De vele toeschouwers met belastende-nekdraai bewegingen achterlatend. Er waren naast een compleet nest kevers ook DKW's, Audi's en een enkele K70 op komen dagen. Vraag me niet waar we die 35 kilometer allemaal geweest zijn maar het eindigde allemaal in het al genoemde Zijtaart op het dorpsplein. 

     

Op loopafstand, bij de broer Hans Rijkers van Jeroen  hebben we nog gekeken naar een 'zich in restauratie' bevindende Ro 80. Terwijl de auto's buiten in kleur stonden te glimmen had de organisatie gezorgd voor een paar echt interessante zwart wit films in zaal "Kleingeld", te weten: --Audi-mobil Fortschritt im Wandel der Zeit ( Historische ontwikkeling van Audi )en --Autogramm ( VW-film met ook beelden van K70, Ro80 en Audi 100 ) waarbij de Ro 80 diverse malen optrad als het vlaggeschip van een verloren gewaande generatie. Althans zo oud leek het allemaal. Het gezelschap heeft toen de webmaster met zijn zonen allang weer thuis was, in het restaurant voor een volle afwasmachine gezorgd. De gele Ro van de webmaster uit 1974 had zijn vuurdoop gehad. De perfecte organisatie zal waarschijnlijk  volgend jaar zorgen voor een herhaling van dit evenment met nog meer belangstelling.

Webmaster

      
               

Zondag 13 oktober 2002

Organisatie: Ton en Gemma Ketelaars                                           Tel. 0413-343523

E-mail tgketelaars@hetnet.nl

 

RONDRIT HILVERSUM   EXTRA
 

     

 

Hier kan de webmaster niet veel over zeggen, wie wil mag zijn gang gaan.