Treffen Engeland 2008        Door Rhian en Mariejozee Geleick                               update: 13-08-2008


Van 24 tot en met 27 Juli vond dit jaar, 2008, het Internationale NSU Treffen plaats. 

Om maar met de deur in huis te vallen: de thuisblijvers hadden ongelijk! Exceptioneel warm en droog weer, voldoende pints van allerlei spul en een frietkraam als annex maakte, dat eenieder zich wel voelde. Er waren ongeveer 140 inschrijvers, dus dat viel eigenlijk niet tegen. 

We mochten zelfs een paar Oostenrijkers tot de bezoekers rekenen, die samen met de Zwitsers en ondergetekende mogelijk de grootste afstand gereden hebben. Zo'n 2200 kilometer heen en weer. Onze Prinz 1000L heeft zich onberispelijk gehouden, neen er was 1 probleem op te lossen: een loszittende buitenspiegel. Achteraf bleek, dat er ook een stabilisatorstanglager afgebroken was, niets van gemerkt , pas toen we weer thuis waren bij de check up bleek het ding weg. 

Opvallend veel Ieren maakten het gigantisch leuke veld ( zo hoort een treffen veld te zijn!) onveilig. Geurt van Burken was een van de twee Nederlanders met een Ro 80, de andere was Bennie Bauerhuit, die overigens op een rotonde een aanvaring kreeg met een Brit, oefening baart kunst zullen we maar zeggen. De Ro van Geurt is een ongelofelijk staaltje van engineering: het ding rijdt op gas, en benzine, heeft een elektronische brandstofinspuiting en de hele motorruimte is een genot om naar te kijken. En alles door Geurt zelf bij elkaar “geprutst”! 

Helaas kunnen we geen verslag doen van hetgeen zich 's avonds in de marquis, de feesttent afspeelde, wij zijn allergisch voor het lawaai dat immer in zulke gelegenheden wordt veroorzaakt, sorry about that!

Een geweldig goed Treffen, waar we met plezier aan terugdenken en, niet te verwaarlozen, we konden ons weer bevoorraden met de broodnodige porkpies, cornish pasties, english saucages en andere typisch engelse lekkernijen. 

 


  Rhian en Mariejozee Geleick