Spider treffen 2006       update:  15-07-2006            door Georges Stoelen


Spider treffen Diepersdorf.
 
Hallo Jan,
 
Dit keer was het Spider treffen in Diepersdorf, een dorpje gelegen ten oosten van Nurnberg, zo'n 600 km verwijderd van mijn huisje.
 
Foto genomen in Nurnberg aan een museum en vanuit een Ro 80 met zicht op de Spiders.


LANGE RIT
Na een lange rit van ongeveer 600 km kwamen we aan in Diepersdorf, een dorpje gelegen ten oosten van Nurnberg.
Omdat we, André Rooseleir en ik, vroeg vertrokken waren waren we om 14;00 uur daar.
Sommigen waren daar al aanwezig van de dag ervoor. Iemand had een nieuwe oldtimergids bij zich en vertelde ons dat er in de buurt een oldtimermuseum was die vele oude motoren had verzameld.
Zo gezegd zo gedaan en we vertrokken met een 4 tal Spiders en ik en André met mijn Audi 100 2,5 TDI ernaar toe.
Na een dertigtal km daar aan gekomen bleek dit museum in een boerengat te liggen met de mesthoop nog voor de deur, het was evenwel bij de overbuur.
 
Mest en oude motoren gaat niet samen.
De beelden spreken voor zich, ongelooflijk wat die man in 20 jaar heeft bijeen gesprokkeld.
Uiteraard waren er ook vele NSU modellen bij.
Op de laatste foto zie je die man in een spider zitten en fier dat ie was.


Zaterdag 3 juni vertrokken we voor een rondrit naar Bamberg, een van de oudste steden in Duitsland met een heel apart verleden.
Onderweg hielden we halt aan het slot Seehof in Memmelsdorf waar er een huwelijksfeest bezig was.
Hier konden we ons middagmaal nuttigen.
Zie de foto's.

 


BAMBERG
Na het excellente middagmaal vertrokken we richting Bamberg waar we na enig zoekwerk aankwamen op de Maximiliaanplaats het oudste centrum van Bamberg, er waren daar nl. werkzaamheden bezig en ook een markt. Daarmee het zoeken naar deze plaats waar we eigenlijk moesten zijn.
Ogenblikkelijk was er veel interesse voor de Spiders en ook voor de oranje Ro 80 waarmee André en ik meegereden waren. Toen de motorkap open ging kwam iedereen kijken en moesten we vele typische vragen beantwoorden.


Om 14.00 uur kregen we een rondleiding door de oude stad met een gids.
Hier zie je het stadhuis gebouwd temidden van de rivier die Bamberg doormidden snijdt. Bemerk de kunstige muurschilderingen


Op de eerste foto zie je in de midden onze gids. Verder kwamen we aan een zeer groot gebouw en de oude kerk van Bamberg.


Hier de monumentale ingangsdeur van de oudste kerk van Bamberg. Bemerk ook de verschillende soorten bogen en figuren die er in verwerkt zijn. Verder een zicht op de stad.


ROZENTUIN
Aansluitend bezochten we nog een rozentuin waar er weer een huwelijksfeest bezig was. Spijtig genoeg stonden de rozen toen nog niet in bloei.


Na de rondleiding liepen we terug richting marktplaats waar we nog genoten van de prachtige muurschilderingen van het stadhuis en de rivier waarin het stond. Na enige tijd vonden we de Maximiliaanplaats weer, waar we onze oranje Ro 80  waarmee we gekomen waren terug vonden.


Nadat we tevreden terugkeerden naar het hotel waren er nog een paar mooie Ro's komen opdagen. Op de foto's zie een Türkisch metallic uit Lau en een Küpfer metallic uit Nurnberg zelf. Er was ook een gele en zilveren, maar daar heb ik geen beelden van, spijtig genoeg.


Zondag 4 juni was er verzamelen geblazen voor alle Spiders en Ro 80ers voor het hotel in Diepersdorf.
Van hieruit vertrokken we toen naar Nurnberg zelf;
zie de foto's van de Spiders en de 2 Ro 80ers, nu was ik met de bruine meegereden, om eens een andere mee te maken. We namen plaats aan een museum van waar we te voet verder gingen naar het spoorwegmuseum.

Geroges     2000zes