Spidertreffen 2008      update:15-06-2008  door Georges Stoelen


Spider Treffen te Königslutter van 22 tot 25 mei 2008.
 
Donderdag 22 mei zijn we hier samen vertrokken naar het Spider Treffen te Königslutter, dit is in de buurt van Wolfsburg gelegen en in een natuurpark.
Na een voorspoedige reis en ongeveer 500 km bereikten we ons hotel.
De meeste Spiders waren al aanwezig en we werden dan ook heel goed ontvangen.
 
Vrijdag 23 mei
 
De Spiders staan klaar om de rit aan te vangen naar Wolfsburg waar we de "Autostad" van VW gaan bezoeken.
We kregen elkeen een nummer op de reuze parking toegewezen voor diegenen die met een normale wagen waren gekomen.
 
De Spiders, 25 in totaal mochten allen tezamen op een plaats staan voor hun alleen gereserveerd. Zie de foto.
 

Het vertrek van de Spiders aan ons hotel.


Sommigen hadden een ticket voor een testrit met de VW Tiguan, anderen met zijn grotere broer.
 
Op de foto mijn NSU vriend die de testrit deed, zelf mocht ik wel meerijden. Het was echt een hele belevenis om dat mee te maken. men had een testparcours aangelegd waar men U kan tegen zeggen, met alles er op en eraan.
Spijtig heb ik daar geen foto's van want de rit was hotsen en klotsen.
 

 

Nadien trokken we naar de 2 reuze torens van waar alle VW's, Audi's, Seat's, Skoda enz. geleverd worden. Sommige konden deze met een Torenlift naar boven, zie de eerste foto.
Op de andere zie hoe de auto's helemaal computergestuurd worden geleverd en ook hoe de legen plaatsen weer worden opgevuld. Er waren twee zulke liften actief en ze stonden nooit stil.
 
De bovenstaande beelden geven een goed idee hoe groot die dingen zijn en hoeveel auto's daarin kunnen als je de verdiepingen telt, komt daar nog een aantal etages bij onder de grond want de te leveren auto's als wel de toekomende komen vanuit diepte

Molens, molens en nog een paar molens

Na het binnenkomen in het park werden we door de organisator toegesproken.


Een molenwegwijzer met de Spiders aan de leiband.


De wandeling doorheen het terrein begon met dit fraai gezicht op maar liefst 4 molens.


Sommige molens kon je ook werkelijk bezoeken zoals deze hier. Er werden foto's gemaakt bij de vleet. Ook algehele bewondering voor zo'n imposant bouwwerk. Je kon tot boven in de molen geraken tot bij het volledig in hout gemaakte maalsysteem, uitgezonderd dan van de molenstenen. Het moet in die tijd een heel werk geweest zijn om met beperkte middelen zo iets voor elkaar te boksen.

Foto genomen vanuit het bovenste molenvenster, onderaan staat mijn collega die een foto maakt en ik van hem.

Foto van onderen genomen door mijn vriend.

Een zeer fraai exemplaar mooi ingeplant in de omgeving.

In een groot gebouw stonden vele op schaal gemaakt molens te bewonderen. Alles wat met molens te maken heeft werd in geuren en kleuren duidelijk uitgelegd met voorbeelden.
Op deze foto zie je een molen uit Vlaanderen. Je zag ook andere uitvoeringen van molens zoals watermolens enzovoort. Ook aan het ontstaan van de molens werd gedacht. Wist je voordat er molens bestonden er kleine werden gebouwd die met mankracht aangedreven werden. Later werden dan ook paarden ingezet om dit zware werk te verrichten.

Een houten staartmolen en een watermolen. In watermolens bestonden 2 uitvoeringen, een bovenkruier en een onderkruier. De bovenkruier was de sterkste van de twee.

Een zeer hoge totempaal met vele miniatuurmolentjes versierd.

Al vlug was het middag en tijd om de innerlijke mens te versterken, wat we dan ook deden in het restaurant. Met enkele vrienden aan tafel en genieten van het wonderlijke uitzicht.

Deze molen heeft 4 verdiepingen vooraleer je op de rondlopende balustrade bent. Op elk verdiep stond van alle molens die daar nieuw gebouwd zijn uitgelegd van naaldje tot draadje en alle gegevens er bij van waar ze komen en zo verder.

Gezicht vanuit een molen op de mooie omgeving.

Terug naar de parkeerplaats en goed kijken naar de Motor om iets te leren hoe het werkt. John Groen kijkt heel goed en het lijkt hem interessant. Zijn Spider is nog niet klaar.

Toen iedereen weer present waren zijn de Spider naar de wei gereden om een foto te maken met een molen achteraan.
25 spiders op de foto.

Zondag morgen om 10 uur was er een onderdelenmarkt en daar stond een mooie Ro 80 met een aanhanger waar een Spider op stond.
Die was van Michael Welsch, de man die een boek heeft gemaakt van 44 jaar NSU Treffen. Bij het NSU Treffen in Korbach was hij daar ook.

Nog eens de Ro 80 met Amerikaanse lampen en zwart met een brede grijze banen. De motor heeft 130 PK en hij zei me dat het zeer goed gaat om de aanhanger te trekken met de Spider erop.

Op de Spider ventielen stond een Wankeltopje op en op het stuur van zijn Ro 80 staat ook een Wankelteken in het zwart, terwijl in het stuur van de Spiders staat een Wankelteken in het rood, zwart is dus heel raar.
 

Ook was er een witte Spider gekomen van Denemarken en helemaal gereden tot daar een ook weer terug gereden naar Denemarken? Vooraan achter de grilletjes links en rechts 2 kleine witte lichtjes en achteraan gele knipperlichten onderaan. In Denemarken moet men overdag met standlichten rijden en ook moet men daar achteraan gele knipperlichten hebben. Bij ons is alles rood achteraan.
 
Na van iedereen weer afscheid genomen zijn we daar vertrokken en na 6 uur te rijden heel goed thuis gekomen. Het was een zeer mooi Treffen dat we niet meer zullen vergeten.

Groet, Georges Stoelen ----from Belgium