PieterJakobs                        Ro driver   Netherlands                 update: 19-05-2008


Mit Ro und Kapitän zu den Königsschlössern in Füssen        Pieter Jakobs      update: 19-05-2008


Es wird wohl etwa vor einem halben Jahr gewesen sein dass mein Freund und ich uns vorgenommen haben mal mit unseren Oldies nach Bayern zu fahren. Also wurde eine solche Reise geplant für den mai 2008. Unsere Oldies sind ein Opel Kapitän P2 aus 1962 und mein gletscherweisser Ro aus 1970 mit einer roten Innenausstattung aus Kunstleder.

>hier MEHR zum Story


In uitgave 10 jaargang 2006 van het tijdschrift ZIN staat een artikel over mij en mijn Ro80. Weer wat promotie voor onze Ro.....Vriendelijke groet,  Pieter

 


Hallo Jan,
Dit zijn de twee oldtimers van mijn stamcafe. Ries zijn '63 er Opel Kapitän en mijn Ro. Als ze op de parkeerplaats staan trekken ze de nodige aandacht. Vandaag had ik de kroegbazin Wilma even mee in de Ro. Natuurlijk valt op hoe spectaculair de Ro loopt maar het gemis blijft dat de oldtimer voelfactor heel laag is. Dat is bij de Kapitän natuurlijk wel anders. Ze wil zeker niet ruilen maar de Wankel sensatie komt wel goed over!!!

23-05-06: > Jan, deze foto van mij voor museum "De Locht"
 
Momenteel is het museum actueel als "Nationaal Asperge- en Champignonmuseum" 
 
Afgelopen zondag hebben we de Ro nog mee gehad naar Geel in België. Het begon erg prettig, hij liep als vanouds. Helaas kregen we van doen meet een meervoudige handicap. Onderweg diende zich weer een kleinere verstopping aan maar we konden doorrijden, zij het dat ik machine dan met wat meer gas aan de praat moet houden. Ter plekke in Geel ging spontaan mijn accu stuk. Niet te geloven, nog 5 minuten eerder de auto gestart en nu volkomen leeg! De dynamo was OK.
 
We hebben ons programma in Geel afgewerkt en toen kwam het heikele moment: de auto moest met startkabels gestart en mocht dus absoluut niet meer afslaan. Gelukkig is het me gelukt tot bij mij in de garage te rijden overigens, gewoon met de lichten aan!  Bij het loslaten van het gas sloeg hij af en was volkomen dood!!!
 
Nu bouw ik een nieuwe accu in en bereid maatregelen voor tegen de verstoppingen, indien nodig gaat de tank en alles wat er aan hangt er restloos uit en wordt gereinigd.
 
 
De demo in Geel viel helaas in het water.......
 
Groeten!
 
Pieter

Vrijdag 9 december:

Jan, hierbij het krantenartikel. Vandaag weer eens naar Turnhout. Met wat extra omweg was de Ro toch maar weer 200 km op de weg. Het verbaast me dat het verbruik op de snelweg het laagste is. Hij haalt dan wel de 1 op 9. Hij liep als vanouds super. De collega's vinden het nog steeds erg spannend, bij mijn vertrek was er weer een soort erehaag!!!
Jouw naam wordt goed genoemd, wie weet ontwaakt er weer een fanaat!!

Dinsdag 8 november:
Vandaag grote Ro 80 demo in Turnhout. Hij staat recht voor onze kantoren. Benieuwd naar de reacties!!!!!

Jan, even meegenieten van de eerste reactie     Op stap met de Ro in het Brabantse land
Vandaag (23-10-2005) met de Ro op stap geweest. Carburateur schoongemaakt. Nieuwe wiellagers erin.
De auto loopt werkelijk supergoed, we zijn erg in onze schik. We hebben de eenzame leegte van de Peel opgezocht,
alwaar het wemelde van oldtimer auto's en motoren! Ik vond het een mooi beeld waarvan ik jullie even laat meegenieten.

Nsu Ro 80 03 02 70 chassisnummer 3800112584  - herkomst Marseille.

Pieter Jakobs