Dit is het fotoalbum van de gebroeders Bos

Fervente Ro 80 verzamelaars          Kees en Gosewin                    Update: 16-01-2004


08-12-2002 NIEUW: DE MOTORBOK -BEKIJK HET MAAR- Gosewin verbaast wankelminnend Nederland. NEW BLOKKEN FEEST


December 2001: Een paar dagen geleden wist Gosewin Bos de webmaster te melden dat er een tweede sloopactie aan zat te komen in analogie naar de ruiming bij Rob den Hartog. Ik heb Gosewin toen gevraagd om heimelijk foto's te maken van het uit zijn lijden verlossen van die Ro 80. Het is beslist een goede zaak om zieke dieren uit de kudde te verwijderen en zeker op de Veluwe waar de risico's voor verspreiding van het Ro-virus erg groot  is.  Hieronder volgt de originele tekst zoals die kort na de slachtpartij aan het nieuwscentrum van --Al kaai ie daar --binnenkwam. De bijbehorende foto's werden dezelfde de nacht  door een digitale koerier afgeleverd.
Ook de kerstvakantie 2001 stond bij de Bossen weer garant voor Ro-80 plezier. Er werd een Ro gedemonteerd die te beroerd was om verder te rijden. Geen zin meer in het wankele leven. t Was een 75 er. Orginal Hollandisch. De auto had in zn korte rijdende leventje (wellicht niet meer als 30.000 km) nmaal erge ruzie gehad met een medeweggebruiker.

Ondanks dat de Ro erg robuust is besloot de toenmalige eigenaar omstreeks 1978 de auto niet op te knappen. Een Ro was in die jaren niet zoveel waard, dus al snel total-loss . Na 23 jaar in een schuur besloten we em toch te demonteren. Veel bruikbare spullen waren het resultaat. Tijdsduur sloop: moeilijk te zeggen. k Heb eerste 3 uur in mn eentje gesleuteld (vanaf 8.30). Vanaf 11.30 met zn drietjes. 17.00 uur klaar.Resultaat bereikt met dankbare medehulp van de heren J. Tijman alias tijgerman, en P. van de Ruitenbeek (zwa (aaar )ger ).an restanten van de oude neus gaan de Bossen een Ro-motortestbok maken! Deze actie wordt al snel in gang gezet.

 

 ONDER: het uiteindelijke sloopresultaat

Jaap Tijman en -de zwager P. van de Ruitenbeek- van Gosewin steken de hand(en) uit de mouw en betasten het hart van een stervende Ro -blauw-.  

Hieronder: nog wat meer informatie over "the Bos collection".


DIVERSEN Ro 80   rotaryback.jpg (21747 bytes) ROTARYFACE.jpg (19023 bytes)

Links: dit is nou dat speciale "Seiko-Mazda-Wankelhorloge". klik!

minichamps_targa_orange.jpg (8549 bytes) Mijn targa-orange Minichamps Ro 80.   Klik om te vergroten!  (30/1)
minichamps iberisch rot.jpg (77388 bytes)Hierbij een foto van de net nieuwe Minichamps Ro in de kleur Iberisch Rot.

Voor de site wel leuk denk. Ik heb er vandaag op de beurs in Houten 2 gekocht, voor Kees eentje en mijzelf.

  Nieuwe_Ro_3.jpg (32079 bytes)  Nieuwe_Ro_4.jpg (31859 bytes)  5ro-opeenrij.JPG (95393 bytes)

      Klik om te vergroten! 

Hierbij wat foto's van onze Ro's (of Roos ??). Ik dacht na de wankelavond van vanavond direct maar boter bij de vis. Als ik nog meer vind, dan mail ik het je. Kijk maar of je er wat mee doet. Je ziet 2 (oude) foto's van een onze collectie. Die is inmiddels weer aangepast. Evenals jij hebben we (samen met mijn broer Kees) er 6 of 7 (je raakt de tel wel eens kwijt). Eentje is in nieuwstaat, daarvan heb ik ook twee foto's van de motorruimte bijgesloten. Da's een Gemini blauwe. Ook de vliegende Ro lijkt me leuk (staat ook bij Jaap op de site).
     5ro-opeenrij2.JPG (73807 bytes)   
boven: Goos bekijkt een folder van Jaap Tijman tijdens een wankelavond. boven: dit is de bedoelde vliegende Ro 80.

    Groeten, Gosewin (de meeste noemen me Goos ) Bos  bos@uwnet.nl Apeldoorn

TO FOTOALBUM