OUD NIEUWS    made on: 13-07-2004                naar nieuw nieuws


15-06-2002 ; 現しはをお知車と の二棲  んでいれ jaapの Georges 近 Jan況。
あまり大事てHartog いる輪車がとはにに言 Bos2台え在、我がます家ませんが、3friet 台の自動それぞらせします。


13-06-2002 ; driving -rijden- is door Eef Sluiter in het Engels vertaald. De Engelse versie staat er nu op.  We kunnen veel meer medewerkers gebruiken. In de toekomst kunnen medewerkers delen van de website zelf gaan updaten als ze tenminste zin hebben in een cursusje Frontpage in combinatie met -F-ile -T-ranfer -P-ro/tocol/gramma's als Cute FTP....... zin.....mail de webmaster als je interesse hebt.


1 2-06-2002 ; Van Marco Pignata een vertaling in het Italiaans gekregen van de hoofdpagina -MAIN-, het staat er al weer op. U kunt ook pagina's vertalen -vooral naar Duits en Frans- . De onderdelen catalogus staat nu ook op de site, hoe het allemaal verder moet weet ik ook nog niet helemaal, misschien is er iemand die weet hoe je een database uit 1991 omzet naar Access/Excel  en vervolgens naar/in html. Ik heb wel ideeŽn maar die kosten teveel tijd.


10-06-2002 ; van middag van Jaap Tijman de Engelse vertaling van de geschiedenispagina ontvangen. De resultaten staan nu op de site. Anderen zijn ook nog bezig pagina's te vertalen -waaronder ook een kersverse Ro rijder-. Zet hem op Eef. Ook zojuist van Jaap nog een serie afbeeldingen ontvangen. Deze zult u de komende dagen op de site zien, het gaat om pikant en pittig materiaal wat echt zeldzaam is.


06-07-2002; laat in de avond/morgen; een paar prachtige foto's van Georges Stoelen ontvangen. Hij heeft nu de beschikking over een 'digi-geniale camera ' waardoor in BelgiŽ geen Ro 80 meer veilig zal zijn. Ook leuk is te melden dat de webmaster nu daadwerkelijk hulp krijgt bij het vertalen van de website, maar er is nog zoveel te doen dat veel meer medewerkers welkom zijn. hug@telebyte.nl


02-06-2002 ; zondagmiddag en warm,  toch nog kans gezien om het interieur van de Ro er eens goed op te zetten. Ga naar interieur. Jaap Tijman gaat helpen met vertalen naar het Engels, hij begint met 'GESCHIEDENIS', misschien kunt u / jij ook eens een pagina adopteren. Vanuit een Engelse vertaling zijn er in het buitenland ook wel weer mensen die er weer een vertaling in hun eigen taal van kunnen maken. De webmaster kan echt niet alles alleen. Hij zorgt er wel weer voor dat uw werk keurig met eventueel uw naam erbij op de site komt te staan. Bij het vertalen kunt u uiteraard ook uw eigen ideeŽn en verbeteringen toevoegen. Mail de webmaster voor info: hug@telebyte.nl


01-06-2002 ; Gisteren naar de Wankelavond in Garderen geweest. In het vorige adres Bud's restaurant in Nieuw-Milligen  hebben ze ons de deur uitgekeken. Hier was het wel allemaal goed voor elkaar. We hebben met 7 'Die-hards' er een lollige avond van gemaakt. Enkele gespreksthema's: konijnen, prothese's en douane-onderzoek. Bekijk de foto's. Er waren toch nog 4 Ro's te zien.

Jun01_11.JPG (21265 bytes) Jun01_12.JPG (20665 bytes) Jun01_13.JPG (15433 bytes) Jun01_14.JPG (16755 bytes) Jun01_16.JPG (14454 bytes)

25-05-2002 ; Venezia is nu compleet, gebruik de onderstaande link. I'am (was) looking for an Italian translator. English-Italian, or even better Dutch-Italian. Contact me at hug@telebyte.nl .


21-05-2002 ; FIRST PICTURES of VENEZIA De webmaster is na een weekendje VenetiŽ weer heelhuids in Puiflijk teruggekeerd. De eerste foto's staan alweer op de site. De komende dagen zal er nog veel meer materiaal verschijnen.  Webmaster en Rob den Hartog zijn gisteren in slechts 12 uurtjes naar huis gereden, onderweg werd ook nog een snitzel gesloopt. Veel indrukken en gesprekken zullen tot interessante ontwikkelingen op deze website leiden. Zo zal het komend jaar de meertaligheid echt van de grond komen.


 • 21-05-2002 ;De Wankel-avond van a.s. 31 mei is verplaatst naar een andere lokatie. Het restaurant Buds is Bud, want zij willen ons vanwege de zomerdrukte niet meer ontvangen. Ik heb nu een leuke lokatie gevonden in Garderen. Da's enkele kilometers van de eerste plek, in het centrum(pje) van Garderen. Het heet Eetcafe 'Het Lagerhuis' aan de Dorpsstraat 26 tel 0577-462407 Prima bereikbaar: bijvoorbeeld vanaf de A1, afslag Stroe-Garderen. Richting Garderen. Helemaal doorrijden tot  in Garderen. Einde weg links, dan zit jeal op de Dorpsstraat. Na 100 m aan de rechterhand zit het eetcafe. Vanuit het noorden (Harderwijk). In Harderwijk volg je de N 302 (Flevoweg) richting Nieuw-Milligen. Afslag N310 rechts richting Garderen. In Gaderen zit je dan op de Dorpsstraat. (bron: Gosewin Bos)


 • 15-5-2002 ; De webmaster gaat dit weekend naar ItaliŽ (alweer) om in VenetiŽ bij het internationale NSU-treffen aldaar eens te kijken of er nog wat Ro-news te vergaren is. De laptop en de de digitale camera gaan ook mee. Volgende week dus veel nieuws en foto's op de site.


   

 • 14-05-02 ;  MAZDA WANKEL EVENEMENT IN ELST - Lees het verslagje en bekijk de foto's - . Bedankt Gosewin Bos!
 • Bij -AANBOD- staat nu een Engelse Ro te koop, het lijkt niet duur te zijn. Wie gaat hem halen?

 • 29-04-02 ; De webmaster moest de vorige week voor zijn werk in Praag zijn. Daar trof hij in het Technisch Museum een complete aandrijfunit van de Ro 80 aan. En nog helemaal educatief verantwoord opengewerkt ook nog. Te vinden bij motor tips.
 • wankel.JPG (150356 bytes)29-04-02 ; WANKEL EVENEMENT IN ELST http://www.vereniging-atc.nl/html/body_arnhem_nijmegen_.html Ik zou zeggen, hoort zegt het voort, maar misschien is het beter dit in kleine kring te verspreiden?!? Ik ga 99% zeker wel, en misschien komt Ger ook. Van Rotatielaar, weet u wel. Misschien wil Robbie ook, en Geurtje, en uwes? En een Bosje? En hebben we het dan gehad? Zal ik ze eens contacten, of doet/wilt u dat gezien uw seit? 8 mei is op een woensdag, geloof ik. Yep, woensdag. Laat u even weten wat we gaan doen!?!?      De krullen, Jaapie Slapie tijman.
 • 08-04-02 ; Een beter geschenk op mijn verjaardag (8 april) hadden jullie niet kunnen geven. Zondag 7 april waren er 107 bezoekers op deze website, uiteraard telt de webmaster zelf niet mee, en heeft Georges Stoelen de teller een 'Ronde van Vlaanderen-draai' gegeven. Toch blijft staan dat ik toch een beetje trots ben, en dat mag op deze dag best eens gezegd worden. Oh ja de auto van Rob Muller loopt weer..ssst, hij weet het zelf nog niet. Ik zal hem morgenavond ff bel'n.
 • 05-04-02  Zojuist de Wankelbijeenkomst in Nieuw-Milligen bezocht, hoogtepunt van de avond was de inspectie van de nieuwe 'motor test bank' gemaakt door Gosewin Bos en zijn schoonvader. Ga direct naar het verslag en de foto's van deze nu al reeds legendarische avond.
 • 25-3-02 ; In het fotoalbum een fotorapportage van Sven Lundstr÷m uit Zweden. Een Wankelmotor werd gereviseerd en weer ingebouwd. Op diverse plaatsen is de website aangepast en uitgebreid, ga maar eens rond kijken. Tip:boven aan elke pagina staat de datum van plaatsing. Gosewin Bos benadrukte zojuist dat de onthulling van ["-"de constructie"-"] aanstaande is. Zodra er meer over te melden valt leest en ziet u het hier.
 • 13-07-04 ; Trouwens: zegt het voort: Wankelavond wordt verplaatst van 29 maart naar 5 april!!!! In verband met goede vrijdag..
 • 11-03-02 ; De website van de algemene NSU club Nederland heeft er een paar dagen uitgelegen. Dat werd zojuist gemeld door Jaap Tijman (secretaris etc van de club), dit als gevolg van het overzetten van de site naar een andere server. Hierdoor waren de automodellen van Jaap ook op deze site een tijdje niet te zien. Op dit moment werkt alles weer naar behoren. Binnenkort is er groot nieuws van Gosewin Bos te verwachten; de eerste spionagefoto's zijn gemaakt maar vallen onder een embargo. Wachten dus.
 • 02-03-2002 ; De nieuwe motor -type 871- zoals gepland voor de Ro 80 werd getest in met name de AUDI 100, interessant is het daarom eens om daar wat meer over te weten te komen op de website van een Duitse collega:  www.audi100-online.de van Oliver Wischerath Er staat vrij veel over de Ro 80 geschreven omdat de maker van de site mede een groot liefhebber is van 'onze' Ro 80. Er staat zelfs te lezen dat er AUDI 100's rondreden met een Ro 80 logootje op de kofferklep tijdens testritten.                                            FOTO RECHTS: AUDI 100 met Ro-logo
 • 20 februari 2002 ; Gisteren heeft deze website het nu al legendarische aantal van >>89<< bezoekers gehad. Georges Stoelen uit BelgiŽ heeft door zijn niet aflatend enthousiasme  mede gezorgd voor dit extreme aantal; BelgiŽ staat nu ook op de tweede plaats wat landen betreft. Zoek en -Click- maar eens naar/op het Nedstat logootje op frame main -boven aan-. Jaap Tijman is een beetje ziek; stuurt u hem een 'opbeurend' E-mailtje, tenzij u dit 'zwaar' valt...

 •  18 FEBRUARI 2002 ; Expositie Wankel auto's en rariteiten in de buurt van Calais (info: CLICK!).  24 feb. 2002, zie het kaartje. Extra info: Serge MENICHETTI E-mail  lido59@wanadoo.fr .   Expo rotatief france du Nord, Pas de Calais Dimanche 24 feb 2002   ---WANKEL EXPORURE >SUNDAY 24 FEBRUARI !!---
 • 10 februari 2002 ; ook via TIPS te vinden een prachtige nieuwe pagina vol motor demontage tips met geÔllustreerd met prachtige foto's. Ga kijken naar MOTORREVISIE FULLSCREEN  of MOTORREVISIE NORMAAL.
 • 22 januari 2002 ; van Henk Udding een aantal interessante foto's ontvangen, gauw ff zien! Deze website is nu ook in de rotary top 100 te vinden, en wel op plaats 8. Zoek naar het rokende logootje. Als u vaak op mijn -main- pagina komt zal de "rating"stijgen.
 • 3 januari 2002 ; Nog de beste -Ro- wensen voor dit nieuwe jaar. De website bestaat nu 1 jaar. Zojuist bij 'driving Ro80' een snelweg avontuur gemaakt. En ook twee maffe foto's van Hartog en Melieste te zien bij Mech-Tech.
 • 30 december 2001 ; De webmaster werd verrast door nog een sloopactie. Gosewin Bos wist ook in een dag met behulp van twee kanjers een Ro te demonteren. Bekijk de foto's en lees het verslag.
 • 27 december 2001 ; ja we zitten in de laatste week van 2001. Ik heb zojuist nieuwe foto's in het fotoalbum gezet, het betreft de sloop van de Ro 80 die al jaren bij den Heer den Hartog in de voortuin stond. En alles in een dag!
 • 13 december ; dat koude weer van de laatste tijd heeft de webmaster kunnen verleiden om een nieuw item aan de website toe te voegen, namelijk een informatie blok over de bij velen onbekende ontwerper van de Ro. Ga snel naar Claus Luthe, de link staat ook links in het menu
 • 11 december ; een opmerking van een van de bezoekers van de site: heb je niet teveel draaiende en bewegende dingen op de site waardoor het laden te lang duurt? Antwoord: Nee want de meeste bewegende zaken zijn flashanimaties en die zijn vaak maar 3 kb groot terwijl een gemiddelde foto al gauw 75 kb groot is. De eerste keer duurt het downloaden altijd lang, u zult zien dat de volgende bezoeken veel sneller gaat omdat alleen de "wijzigingen" van het internet komen, uw computer slaat alles de eerste keer zelf op in temporary internet files (directory- windows). Soms is het verstandig deze bestanden te wissen omdat ze de harddisk ongemerkt helemaal volzetten. Ook kan een kenner zien wat u allemaal heeft bekeken...

  En nog een tip: gewoon boven in de browser de knop -vernieuwen- aanklikken, dan gaat het vaak sneller. Ook zal ik de zaak nog eens kritisch doorlopen op download-snelheid.


 •  9 december; ook bij History te vinden: het hotel waar de eerste plannen voor de NSU Ro 80 werden gesmeed!! En het hotel is er nog steeds, ze hebben zelfs een website. Ga snel kijken.
 • 7 december; bij History de zaak eens flink aangepakt. Het is een flink gespit in het bronnenmateriaal, later deze week zal ik er nog wat afbeeldingen bij zetten. De 'Wankelavond' van vorige week vrijdag was interessant vanwege de roestvrijstalen "tweepijpsuitlaat" die G.van Burken liet zien. Het betreft hier de laatste demper, diverse leden gaven te kennen interesse te hebben. Geurt heeft inmiddels een wachtlijst gemaakt. Zelfs Marten Ypma liet zijn neus weer eens zien.
 • 25 november; gisteren feest gevierd met de leden van de NSU club Nederland in de manege in Leersum. Bekijk de foto's en lees het korte verslag  
 • 18 november; zojuist bij de "Autotron beurs" geweest. Er stond een Ro te koop,  die van Arnold Wilke. Ik weet niet of hij hem verkocht heeft. Voor de rest stonden er een paar prachtige Mercedessen voor redelijk geld. Het is op dit moment rustig in Ro-land. Te veel mensen gebruiken 'head and shoulders' anti ROOS shampo.
 • 19 oktober : op vakantie naar Parijs en Sauerland geweest. In Parijs niks over de Ro kunnen vinden, dat was ook niet te verwachten.. Maar wel in Sauerland, namelijk in het stadje Bad Erleburg. Bij een kleine garage staan twee Ro's buiten. Ik heb er foto's van gemaakt. Ga maar eens kijken in het fotoalbum.
 • 7 oktober: Amerika valt aan en ik heb diverse plaatsen "Flash-animaties" gemaakt, zoals hier boven, een aardige is te vinden via de -introductie pagina- (STARTPAGE) en dan links onderin de hoek naar experiment (klik). Het duurt de eerste keer wel lang, waarom weet ik nu nog niet. Vindt u het wel zinvol dat er wat meer beweging komt? Of moet ik het puur strak en zakelijk houden? Stuur trouwens nog eens wat tips op mijne heren.. en dames..
 • 29 september: vandaag op diverse plaatsen aan de website gewerkt, kijk maar eens bij de crashtest en de GESCHIEDENIS pagina. Bij ANFANG is het eerste 1:1 model te zien uit 1964.
 • Op 28 september: weer naar de "Wankelklets geweest. Samen met Geurt van Burken en Henk Udding eerst nog diverse Sep2911.JPG (28033 bytes)Ro's bewonderd bij Kees Bos thuis. De nieuwste aanwinst van Goos Bos werd goed bekeken bekijk de foto rechts -klik-..Sep2909.JPG (25495 bytes) Er waren dit keer diverse prominente Wankelaars naar Nieuw Milligen (Bud'sHollandse Restaurant) afgereisd. Opvallend was de aanwezigheid van vele modellen die dan ook gretig aftrek vonden bij de liefhebbers, ik heb het hier over auto en motorfiets modellen. Een van de besproken onderwerpen namelijk het totaal ontluchten van het remsysteem kwam uitgebreid aan de orde. Voor de rest was het gewoon gezellig en het is goed dat je elkaar eenmaal in de twee maanden ziet. Op de foto links -klik-: Robbert den Hartog en Henk Udding met op de achtergrond de auto van Wilco Boer.
 • 17 september : Weer een nieuwe rubriek gemaakt namelijk de: TIP-van de week- pagina. Regelmatig zullen hier echte restauratie tips te lezen en zien zijn. U vindt deze special natuurlijk bij SPECIALS. O ja de gele Ro van de webmaster is nog steeds 'under construction'. Goos Bos zoekt een -Audi-zwart-ribfluweel- ('73) interieur en dat is zeldzaam, wie heeft er wat?
 • 28 augustus : In het fotoalbum kunt u de foto's en een kort verslag aantreffen over de jaarlijkse Belgische bijeenkomst. Dit jaar in de Ardennen.
 • De motor zit al weer drie weken in de gele Ro van de webmaster,hij is nu met de ruiten bezig . Binnenkort zullen er een paar restauratie foto's te zien zijn.
 •  Gisteren telefoontje gehad; in de buurt van Frankfort staat een vrijwel nieuwe Ro (ook geel) van '72, 50 dzd kms org.. Nieuws en foto's volgen.
 • 5 juli: Het is warm en de webmaster gaat vandaag weer verder prutsen aan zijn gele Ro, langzaam maar zeker gaat het werk verder maar af en toe word je knettergek: tenminste als het om de lijsten in de voor en achter-ruitrubbers gaat. Wat een crime, eerst maar eens een "gereedschapje" maken. De jaarlijkse bijeenkomst van NSU rijders in Zwitserland heeft een aardige hoeveelheid foto's opgeleverd: >GA EVEN KIJKEN<
 • 6 juni : De restauratie van de gele Ro 80 van de webmaster vordert gestaag, binnenkort kan de motor er weer in. Bekijk het motorblok, duurt wel even maar is de moeite zeker waard.
 •  Thomas Sattler wordt binnenkort vader, hij heeft zelfs zijn marathon blauwe Ro de deur uit gedaan.
 • De komende dagen moeten we voor het echte nieuws naar Zwitserland, en daar zullen we ons dan ook vertonen om voor u al het nieuws te kunnen vastleggen. Binnenkort een verslag met naar ik hoop prachtige foto's!
 • Geurt van Burken is op dit moment drukker met zijn windmolen (kapot) en z‹ndapp bezig dan met zijn Ro's bezig.
 • Het kleine treffen in Lelystad was gezellig naar men zegt.
 • 5 mei: De laatste tijd heeft de webmaster weinig tijd voor de website gehad, 4 weken lang was de laptop voeding defect. Iets wat  normaal in een paar dagen te vervangen viel, duurde bij de firma TOPLINE 4 weken..bedenk u zelf als u bij deze club een laptop bestelt. Nota bene onder garantie.. Voor de rest vordert de restauratie van de gele Ro 80 van de webmaster goed. De motor is weer in nieuwstaat, en de koets begint weer voller te raken. Deze zomer gaan we weer rijden. Ook de aanschaf van een nieuwe digitale camera zal binnenkort deze website voorzien van hoogwaardig beeldmateriaal.  
 • 1 april : HEREN Hartog en Burken op visite bij de webmaster geweest. Het probleem van de dichtlijsten en het slijpen van mantels werd middels enkel zeer technische tekeningen opgelost. Compressie gemeten bij een Ro en de pas gespoten gele Ro 80  van de webmaster werd bekeken. Waterpomp-revisiesets onder de loupe genomen en nog veel meer technische prietpraat.  De beide heren verlieten Puiflijk in de wetenschap dat het hart van Ro Nederland ergens aan de Waal ligt.
 • Jaap is in Essen geweest en heeft het nodige ontdekt. Als ie de scanner even aanzet dan kunt u binnenkort hier zien wat het allemaal heeft opgeleverd. Het is nu 1.11 uur en dat is een mooie tijd om naar bed te gaan..
 •  9 april : Bekijk op http://www.crosswinds.net/~grotevoet/zgan/ de foto's die gemaakt zijn voor het programma "Zo Goed Als Nieuw".  De foto's zijn afkomstig van Marc du Bois. NSU club Nederland was uitgenodigd haar medewerking aan het programma te verlenen. Er zijn een paar Ro's te zien.
 •  2 april : zojuist het fotoalbum bijgewerkt, bekijk de foto's van de Wankelavond van 30 maart.
 • De gele Ro van de webmaster is gespoten, zodra de wagen weer thuis staat kunt u foto's verwachten.
 • 15 maart : zojuist bij specials een vergelijkings test opgenomen tussen de Ro 80 en de citroen DS. Twee toch niet onbelangrijke auto's uit de vorige eeuw.
 • 14 maart : webmaster heeft de gele Ro bij de spuiter staan en kan aan het eind van de week hopelijk het resultaat bewonderen.
 • In de "Markt- Oldtimer Praxis staat een artikel over twee Duitse broers en hun Ro 80's.  >Morgen kopen..
 • De webmaster heeft er nog een Duitse Sloper (76 bruin) bij gekocht om de gele Ro in elkaar te kunnen zetten. Hij weet immers niet meer hoe alles in elkaar zit / zat  >
 •  Alle metalen delen van de gele Ro liggen in een grote bak, moeten voorzien worden van een nieuwe BI-chromaatlaag, en ga dat dan maar eens uitzoeken !
 • Het nieuwe clubblad is net uit. Volgens de webmaster is Jaap tijman buiten westen van de inspanningen. hij kijkt zelfs niet meer naar zijn E-mail. Jaap slaap?
 • Rob den Hartog (mister pijl en boog)-> is OPA geworden, zijn toch al kale hoofd kreeg -nog meer- glans... Oma was op slag verliefd op de nieuwe  kleindochter.-  Wat een prachtig fijn gezichtje, en kijk eens naar die al vrouwelijk gevormde dijtjes.. Hoort hier eigenlijk niet thuis, maar om te ...
 • Geurt van Burken heeft in Duitsland een splinternieuwe motor voor zijn Ro gekocht, nieuwe motoren zijn schaars aan het worden zei hij desgevraagd. Het reviseren van bestaande motoren heeft nog steeds zijn volle aandacht. Hij is vandaag  zelfs onwel geworden van de reinigingsvloeistoffen. Aan de telefoon was ie aanvankelijk dan ook een beetje mat. En da's nix voor Geurt.
 • GROOT NIEUWS: ik zou het bijna vergeten maar de webmaster heeft een domein erbij: www.ro80.nl . De website is nu naast de internationale domeinnaam www.nsu-ro80.com ook op www.ro80.nl te vinden. De webmaster is blij dat deze laatste domeinnaam niet in de handen van een onverlaat is terechtgekomen, je moet er niet aan denken als ...bijvoorbeeld....
 • 3 maart: Geurt van Burken heeft zijn auto weer aan de praat (motor kapot). Hij is nog niet helemaal tevreden over de compressie, maar het was wel erg leerzaam. Geheimen kent het motorblok niet meer voor hem. Met enkele aanpassingen aan de montagetangen ging het in elkaar zetten uiteindelijk perfect.
 • De gele Ro van de webmaster wordt strakker en strakker..De vingertoppen zijn zo dun dat gitaarspelen een weinig pijnlijk was.
 • 1 maart: zojuist de tabellen van de tijdschriften bijgewerkt tot 1986 kijk bij indexnumbers.  Ook leuk de Zweden zitten niet stil, lees het guestbook.
 •  Heeft Geurt van Burken zijn motor al weer aan de praat? De webmaster gaat morgen bellen...
 • Volgende week gaat de gele Ro van de webmaster naar de spuiter. Het werd tijd....
 • 22 februari: webmaster heeft bij numbers > press een overzicht gemaakt met alle uitgaven in tijdschriften over de NSU Ro  80. Jaap Tijman heeft voor de data gezorgd. En dat terwijl hij de laatste hand legt aan het nieuwe NSU clubboekje.
 • Uit Duitsland komen zeer interessante reacties, vooral prijstechnisch.  Als u onderdelen nodig heeft, kan de webmaster u verder helpen / verwijzen.
 •  19 februari: kijk bij specials voor het internationale treffen dit jaar in Zwitserland. Direct er naar toe: ZWITSERLAND.
 •  17 februari: Zaterdagavond toch links en rechts de boel bijgewerkt. Ik vond nog de foto's van de gele Ro die in de RAI  in 1999 op de tentoonstelling van "auto van de eeuw stond". Ze staan in het FOTOALBUM.
 • 14 februari: Zojuist een aardige autospuiter gevonden die de gele Ro van de webmaster gaat opschilderen.        
 • Tevens heeft Jaap Tijman te kennen gegeven aan een folder en artikel overzicht te gaan werken zodat dat binnenkort hier te zien zal zijn. Ik verheug me er nu al op. Zoals u waarschijnlijk wel weet is Jaap de vraagbaak op dit terrein in Nederland.
 •  Heeft u de link naar Jos Verstappen al ontdekt?(boven).  Dat heeft te maken met een passie van de webmaster, hij moest altijd uit zijn eigen website-tje om naar de verrichtingen van snelle Jos te kijken. Nu niet meer dus. Als u het maar onzin vindt dan hoort hij het wel. Dan maakt ie een "stiekem linkje".
 • Goos Bos heeft de Ski's weer op zolder gezet en zal zorgen voor updates van zijn fotosite te alhier. GOOS BOS
 • 13 februari: Arnold Wilke weet hoe hij een achterschokbreker moet opblazen, voorts veel gewijzigd op de site. de lay-out begint zo zachtjes aan zijn definitieve vorm te krijgen. Bezoekers zijn soms bang voor mailinglist en gastenboek, jammer dat niet meer mensen er gebruik van maken. Leuk te melden is dat afgelopen zondag 30 bezoekers de website hebben bezocht. De webmaster zelf is er die dag wel 5 keer geweest en is daarmee de  trouwste bezoeker. Jazeker. Dat issie!
 • 12 februari: Geurt gaat zijn kapotte motor maken. Hij heeft bij Robbert den Hartog een zak vol 'rubbers 'gekocht.
 • 9 februari: Ga eens kijken op de art pagina, ook leuk voor uw kinderen, nieuw op het internet!
 • 8 februari: special effects gemaakt, kijk bij specials "lens-effect", bij kleuren een metamorfose Ro 80 en bij roest "water-effect".
 •  8 februari: zojuist bij Dinky Toys een panorama foto gezet, als je al dacht dat er nauwelijks modellen waren dan is dat vanaf heden toch een beetje anders. De mailinglist is ook herzien. Ik wil toch iedereen oproepen er gebruik van te maken. Te vinden: bij adressen . Lees ook het gastenboek en zet er iets in.
 • 6 februari: Bij Dinky Toys veel nieuws (Ruslandspecial). En prijzen kreeg een Nederlandse update. Dit alles te vinden via  het menu links.
 • 6 februari: Geurt van Burken heeft pech, ja ik heb echt medelijden met hem. De motor van zijn 'nieuwe' blauwe Ro 80 is vastgelopen. Een veertje van 5 cent heeft het begeven. Dat veertje moest regelen, dat de linker (of rechter) kamer een beetje olie kreeg (de auto liep op LPG en had separate olie injectie). Driehonderd meter voor zijn huis liep de motor moervast. 1 kamer helemaal in puin, dichtlijsten door de wand geslagen. Geurt heeft de boel direct gedemonteerd en overweegt er een andere motor in te zetten. Revisie van de kapotte motor is ook nog in beeld. Jammer Geurt - ik zal een paar foto's komen maken van de ravage..... (voor de website).
 • 5 februari: Heel veel nieuws op deze site (KLEUREN klik!)( PRODUCTIEAANTALLEN klik!) en (PRIJZEN klik!) ,veel wijzigingen op diverse pagina's zijn toegevoegd. Nieuw is ook dat je je kunt inschrijven op de (MAILING LIST klik! (bij adressen)). Ik hoop dat veel mensen zich zullen inschrijven zodat er een makkelijk nieuw communicatie kanaal voor de Ro 80 wereld zal ontstaan.
 • Rob den Hartog gaat morgen voor het eerst het internet op. Dat zal hem niet meevallen, zeker nu de badkamer in Groningen hem zo in beslag neemt. Zijn jongste dochter maakt hem wel wegwijs..
 • 28 Januari: Op 1 April 2001    NSU onderdelenmarkt in het NSU-Depot in Neckarsulm. Misschien nog wat te halen voor de Ro 80?
 • 28 Januari: Op de modellenpagina (DINKY !) staan nu de foto's van alle recente minichamps 1/43 modellen. Bedankt Jaap.
 • 27 Januari:    Op vrijdagavond 26 januari was er weer een Wankelpraatavond .Nieuw Milligen (bij Apeldoorn - vanaf 20.00 uur) Bud's Hollandse Restaurant info: 055 - 366 15 41 >volgende keer ook komen! Elke laatste vrijdag van de oneven maand. Lees het verslag en bekijk de foto's van deze enerverende avond.
 • 18 Januari:    * STRAATAUTOS DIECAST 1/43 ( nu leverbaar; na de blauwe en de okerkleurige > dit is nummer 3 )

           Minichamps      NSU RO 80 rood  /   Ontzettend mooi, fraaier exemplaar niet te koop> moet je blind kopen kost hfl. 67.- beperkte oplage.                            De blauwe bekijken?      Ik wil ook de blauwe zien.

           Minichamps      1/18 !! komt er ook aan , dit voorjaar.     


 • 12 Januari:     Marten Ypma wil met behulp van vrijwilligers een proefbank gaan bouwen

Onder een aantal leden in de club is een een behoefte ontstaan een proef- of test opstelling  voor de Wankelmotor te gaan bouwen. Velen onder ons hebben nog wel ergens een motorblok liggen waar van eigenlijk niet bekend is hoe de conditie er van is. 

Met behulp van een aantal vrijwilligers kunnen we wellicht dit plan realiseren. Geef je als belangstellende op bij Jaap Tijman. telefoon: 020 6697144 of e-mail naar robok@nsu.nl

En als je de webmaster mailt dan komt het ook goed hug@telebyte.nl en dat is fijn....


 • 4 Januari:  (zondag) Nieuwjaarsreceptie NSU club Nederland in de -Molen van Sloten- Restaurant De Halve Maen, Slooterweg 1345, Amsterdam - Sloten.

         Aanvang: 13.00 uur

         tel. 020 - 6143210

 

NAAR NIEUW NIEUWS